Damgaard Digital logo hvid skrift

Telefon

+45 3126 2829

E-mail

hej@damgaarddigital.dk

SEO

Søgemaskineoptimering anno 2023

Services

SEO

SEO i 2023 er mest af alt tidskrævende. Det kan også være svært og komplekst, men behøver bestemt ikke at være det.

Det tager tid at lave SEO godt, da optimeringen ofte baseres på analyser, hvad enten det er søgeordsanalyser, konkurrentanalyser, linkanalyser eller en helt fjerde slags analyse.

Derfor kan det for dig måske godt være løsningen, at du lader en specialist på området foretage søgemaskineoptimeringen, imens du fokuserer på dine kernekompetencer.

Jeg har her beskrevet nogle af de områder, der med fordel kan optimeres for, at du og ikke mindst din hjemmeside bliver mere synlig online, og du er naturligvis velkommen til at kontakte mig for at høre mere.

Søgeordsanalyse er essentiel for god SEO

Søgeordsanalyse

Søgeordsanalysen danner grundlaget for din SEO indsats. Ved at lave en grundig søgeordsanalyse relateret til din hjemmeside og det du ønsker at blive fundet på sørger du for ikke at arbejde med bind for øjnene.

Med en søgeordsanalyse har du på forhånd analyseret dig frem til, hvad dine brugere og kunder søger efter, når de leder efter dit produkt.

Du kan med fordel sortere søgeord, der “støjer” væk på forhånd, så du ikke spilder tid på at optimere mod et søgeord, som er irrelevant for dig at have høj synlighed på.

Arbejder du f.eks. med en billardklub i Fredericia, så vil det formentlig være skønne, spildte kræfter at arbejde med at få en god placering på søgeordet “billard”, mens det vil være fantastisk at ligge nummer 1 på søgeordet “billard fredericia”.

Lokal SEO

Med lokal SEO menes der optimering for at få optimal synlighed i lokalområdet.

I provinsen er det oftest på byniveau, mens det i Københavnsområdet kan være optimering mod generel synlighed i Storkøbenhavn såvel som synlighed på f.eks. Nørrebro, Vesterbro, Amager osv.

Lad os vende tilbage til billardklubben i Fredericia. Din hjemmeside bør naturligvis klart fortælle at din billardklub ligger i Fredericia.

Samtidig kan du oprette en Google Business Profil.

Den kan indeholde billardklubbens åbningstider, priser, betalingsmuligheder, billeder fra klublokalerne og en masse anden relevant information, som kan besvare brugeres spørgsmål superhurtigt i processen.

Brugere kan sågar også stille spørgsmål og anmelde din klub via din Google Business Profil, så det kan være en rigtig god ide at holde øje med aktiviteten på profilen.

Lokal SEO er vigtig for synlighed i dit nærområde
Med søgeordsanalysen klar kan du lave god onpage SEO

On-page SEO

Med din søgeordsanalyse klar er det relativt nemt at foretage on-page optimeringer. Det er her der bl.a. skal optimeres titles, meta descriptions, H1 og H2 overskrifter samt præcisering af eksisterende indhold.

Du kan også med fordel skele til din søgeordsanalyse, før du begynder at skrive nyt indhold til din hjemmeside. På den måde bruger du din værdifulde tid bedst muligt, da du skriver til brugerne, samtidig med at du via de valgte ord og formuleringer hjælper Google og de øvrige søgemaskiner med at forstå indholdet og sætte det i relief til brugernes ønsker og intentioner.

Du har muligvis også hørt udtrykket “ordtæthed” og noget med at det vigtigste søgeord skal nævnes X antal gange i teksten. Det er for så vidt også korrekt, men i mine øjne skal der slet ikke fokuseres på ordtæthed. Fokusér i stedet på at gøre teksten informativ og spændende at læse. Det vil alt andet lige opveje “manglen” på, at dit vigtigste søgeord ikke er nævnt præcis de antal gange, du har læst i en artikel, at det bør nævnes.

Er dit søgeord eksempelvis “billard fredericia”, fordi du arbejder med den lokale billardklubs hjemmeside, så er det ikke nødvendigt at skrive “billard fredericia” X antal gange i teksten. Det lyder ikke lækkert, og det forstyrrer læsningen, hvilket giver en dårlig oplevelse for læseren. I stedet vil jeg opfordre til, at du i teksten skriver f.eks. “spil billard i Fredericia” eller noget andet i samme letlæselige stil.

Skal du skrive en Title til landingssiden, kan du dog sagtens bruge “billard fredericia”, da du har relativt få tegn til rådighed.

Teknisk SEO

Teknisk SEO er formentlig den sværeste disciplin at mestre inden for søgemaskineoptimering og samtidig det område, hvor det er nemmest at komme rigtig galt afsted.

Jeg er dog samtidig overbevist om, at Google kigger en del på, hvordan de mest populære hjemmesidesystemer bliver bygget op, og hvordan Google kan kigge indholdet af dem igennem og dermed levere det mest relevante indhold til brugerne.

Det skal dog ikke være en sovepude for dig, for du skal altid gå til opgaven ud fra devisen: det skal være så nemt som overhovedet muligt for Google, Bing og de øvrige søgemaskiner, at tilgå din hjemmesides indhold og ikke mindst forstå hensigten med indholdet.

I denne disciplin findes bl.a. også det der hedder struktureret data. Her kan det for alvor blive langhåret, men for at gøre en lang historie kort, så er struktureret data en hjælpende hånd til søgemaskinerne.

Det er her, du kan hjælpe søgemaskinerne med at læse og forstå din hjemmeside, uden at det bliver kedeligt for brugeren af siden.

Vil du hellere bruge din tid på andre opgaver, så kontakt mig og lad os tage en snak om, hvordan vi øger din hjemmesides synlighed på nettet.

Linkbuilding

Links er stadig et vigtigt signal for Google i kampen for at vurdere, hvor godt indhold er. Derfor skal du tænke muligheden for at skaffe links til din hjemmeside ind i det daglige arbejde og som minimum bør det være en del af samarbejder eller større indkøb.

Er du vores eksempel med en billardklub i Fredericia, og skal du købe nyt udstyr a la nye billardborde, -køer eller belysning til klublokalerne, så bør du prøve et indføje i aftalen, at sælger skal nævne din klub på sin hjemmeside og samtidig linke korrekt til den.

Med et korrekt link mener jeg, at adressen skal være https, hvis du har SSL certifikat installeret. Derved undgår du, at linket skal igennem unødvendige redirects.

Der findes også masser af forskellige andre gratis linkmuligheder, men du skal være klar til at bruge meget tid i jagten på links.

Damgaard Digital hjælper dig med at få gode links til din hjemmeside, så den står stærkere i kampen om den gode synlighed i Googles søgeresultater.

Damgaard Digital logo

Har Du Behov For Hjælp?

Virker SEO som et område du skal have assistance til, så skriv til mig via kontaktsiden, der linkes til på knappen her. Jeg giver dig gerne mit bud på, hvad der skal til for at du rykker og bliver synlig i Google, samt et uforpligtende tilbud på opgaven.